New 18 Inches For My T6

Paweł

New Member
Witam, zamierzam zmienić obecne 18 "(na te ze zdjęcia) na coś bardziej haftowanego. Mam ładne 18-calowe felgi na oku, ale są dwie różne szerokości 8" i 9 "oraz 40 i 45, jak się będzie na nich jeździć? jakie opony powinny byc na nue założone?

A może coś większego, do zatwierdzenia na słupku drzwi kierowcy, Max felga, który mogę założyć, do 18 "z opcją 255x45, jeśli założę 19 cali lub 20, masz problemy z kontrolą bezpieczeństwa lub na TUV?

View attachment 51792

Screenshot_20190929-073053_OLXpl.jpg

Witam, zamierzam zmienić obecne 18 "(na te ze zdjęcia) na coś bardziej haftowanego. Mam ładne 18-calowe felgi na oku, ale są dwie różne szerokości 8" i 9 "oraz 40 i 45, jak się będzie na nich jeździć? jakie opony powinny byc na nue założone?

A może coś większego, do zatwierdzenia na słupku drzwi kierowcy, Max felga, który mogę założyć, do 18 "z opcją 255x45, jeśli założę 19 cali lub 20, masz problemy z kontrolą bezpieczeństwa lub na TUV?

https://translate.google.com/

broken english - but this is from the google translator ...: /

Maby now...

I want to change the current rims for the ones in the picture below.

There is a problem because they have two different widths of 8 inches and 9 inches. ET 40 and 45. how will you ride them. What tires should you put on them.

will they not protrude beyond the outline of the car?

or maybe something bigger? On the driver's pillar, the maximum size of the wheel is 18 inches with a 255x45 tire, if I have a larger bet will I not have problems with checking or on TUV?

Sorry for my English :/

There is a website that will help you choose sizing - willtheyfit.com - that may help you decide.

Plenty of people here run 18”, 19”, 20” and bigger wheels - provided they are load-rated to suit the axle weight then there is no problem come annual test (the MOT inspection). You will need to ensure that both your wheels and your tyres are sufficiently rated to your axle-weight.

Good luck

View attachment 51792

View attachment 51793

Istnieje strona internetowa, która pomoże ci wybrać rozmiar - willtheyfit.com - który może pomóc ci zdecydować.

Mnóstwo ludzi jeździ na kółkach 18 ", 19", 20 "i większych - pod warunkiem, że są one dostosowane do obciążenia osi, to nie będzie problemu z corocznym testem (przegląd MOT). Musisz upewnić się, że oba koła i opony są odpowiednio dostosowane do masy osi.

Powodzenia

Back